buitenkant huis stucen

Buitenkant Huis Stucen: alles wat je moet weten

Als huiseigenaar wil je dat jouw huis er van buiten net zo mooi uitziet als van binnen. Een manier om de uitstraling van jouw huis te verbeteren is door de buitenkant te laten stucen. Maar wat houdt dit precies in en waar moet je rekening mee houden? In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over het laten stucen van de buitenkant van jouw huis.

Wat is buitenkant huis stucen?Buitenmuur stucen is een techniek waarmee jouw huis afgewerkt wordt met een dunne laag pleister. Het doel van het stucen van de buitenkant van je huis is om achterstallig onderhoud te verminderen, de uitstraling te verbeteren en de duurzaamheid van de buitenmuren te verhogen. Door het pleisterwerk voorkom je vochtproblemen en beschadigingen door regen en wind.

Voordelen van buitenkant huis stucen

– Verbetering van de uitstraling van je huis
– Extra bescherming tegen weersinvloeden
– Verhoogt de duurzaamheid van de buitenmuren
– Voorkomt vochtproblemen
– Vermindert achterstallig onderhoud

Hoe wordt de buitenkant gestuct?

Voordat de buitenkant gestuct kan worden, wordt het oppervlak goed gereinigd en worden er eventuele beschadigingen aan de muur gerepareerd. Vervolgens wordt er een pleisterlaag aangebracht op de buitenmuur. Afhankelijk van het type stucwerk dat je wilt, kan deze laag variëren van enkele millimeters tot enkele centimeters dik. Na het aanbrengen van de pleisterlaag wordt deze gladgestreken en gecontroleerd op eventuele oneffenheden.

Soorten stucwerk voor de buitenkant

Er zijn verschillende soorten stucwerk voor de buitenkant van je huis. Hieronder lichten we de meest voorkomende toe:

1. Gevelpleister

Dit is een sierpleister die voornamelijk gebruikt wordt voor het afwerken van de buitenkant van huizen. Gevelpleister is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor het makkelijk aan te passen is aan de uitstraling van jouw huis.

2. Sierpleister

Sierpleister wordt vaak gebruikt voor het afwerken van gevels. Het biedt extra bescherming tegen weersinvloeden en geeft jouw huis een stijlvol uiterlijk. Er is keuze uit verschillende korreldiktes voor een fijne of grove structuur.

3. Gevelisolatie

Gevelisolatie is een vorm van stucwerk waarbij extra isolatie aangebracht wordt aan de buitenkant van de gevel. Dit kan zowel met als zonder afwerking met gevelpleister of sierpleister. Het voordeel van gevelisolatie is dat het goed is voor het milieu en dat je geld bespaart op je energierekening.

Kosten van buitenkant huis stucen

De kosten van het stucen van de buitenkant van je huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stucwerk, de grootte van de oppervlakte en het uurtarief van de stukadoor. Gemiddeld gezien betaal je tussen de €60 en €100 per vierkante meter voor het stucen van de buitenkant van je huis.

FAQs

1. Kan ik zelf de buitenkant van mijn huis stucen?
Wij raden af om zelf de buitenkant van je huis te stucen. Het is een specialistische klus die kennis en ervaring vereist. Het inschakelen van een professionele stukadoor is dan ook zeker aan te raden.

2. Is het stucen van de buitenkant van mijn huis duurzaam?
Zeker, het stucen van de buitenkant van je huis is een duurzame keuze. Het pleisterwerk beschermt de buitenmuren tegen weersinvloeden en vochtproblemen, waardoor de duurzaamheid van je huis verbetert.

3. Hoe lang gaat het stucwerk mee?
Het stucwerk op de buitenkant van je huis gaat gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het stucwerk en de weersinvloeden op de plek waar je woont.

4. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn buitenmuur langer mee gaat?
Door regelmatig onderhoud te plegen aan het stucwerk op de buitenmuur kun je ervoor zorgen dat het langer mee gaat. Laat beschadigingen zo snel mogelijk repareren en zorg dat het stucwerk goed schoon blijft.

5. Kan ik zelf het stucwerk kiezen?
Ja, er zijn verschillende soorten stucwerk beschikbaar voor de buitenkant van je huis. Overleg met de stukadoor welk type stucwerk het beste past bij de uitstraling van jouw huis en jouw wensen.

Conclusie

Het stucen van de buitenkant van je huis is een goede manier om achterstallig onderhoud te verminderen, de uitstraling van je huis te verbeteren en de duurzaamheid van de buitenmuren te vergroten. Er zijn verschillende soorten stucwerk beschikbaar, waardoor er altijd een optie is die past bij de uitstraling van jouw huis. Laat het stucen van de buitenkant van je huis over aan een professionele stukadoor voor het beste resultaat en langere levensduur van het stucwerk.