Gevel nevelstralen: werkwijze en prijs per m2

Gevel nevelstralen: werkwijze en prijs per m2

Gevel nevelstralen is een effectieve methode om de gevel van een gebouw te reinigen en te herstellen. In dit artikel zullen we de werkwijze van gevel nevelstralen bespreken, evenals de prijs per vierkante meter. Als u op zoek bent naar een duurzame en grondige manier om uw gevel te reinigen, dan is gevel nevelstralen wellicht de juiste keuze voor u.

Wat is gevel nevelstralen?

Gevel nevelstralen is een techniek waarbij een fijne nevel van water, samen met een mild abrasief middel, op de gevel wordt gespoten. Dit zorgt voor een zachte, maar grondige reiniging van het oppervlak. Het proces verwijdert vuil, aanslag, verfresten en andere ongewenste materialen zonder de gevel te beschadigen. Het resultaat is een schone en vernieuwde gevel die er als nieuw uitziet.Werkwijze van gevel nevelstralen

De werkwijze van gevel nevelstralen bestaat uit verschillende stappen:

  1. Voorbereiding: Voordat het nevelstralen kan beginnen, moet de gevel grondig worden gereinigd en voorbereid. Dit omvat het verwijderen van eventuele losse materialen en het afdekken van kwetsbare delen van het gebouw.
  2. Nevelstralen: Nadat de voorbereiding is voltooid, wordt de nevelstraalmachine geactiveerd. Een combinatie van water en een mild abrasief middel wordt op de gevel gespoten met behulp van een speciale spuittechniek. Het nevelstralen gebeurt met een gecontroleerde druk om schade aan de gevel te voorkomen.
  3. Reiniging: Terwijl het nevelstralen plaatsvindt, worden vuil, aanslag en verfresten losgemaakt van het oppervlak van de gevel. Deze materialen worden vervolgens weggespoeld door het water.
  4. Nazorg: Na het nevelstralen wordt de gevel grondig nagespoeld om eventuele resterende deeltjes en residu te verwijderen. Ook worden eventuele beschadigde delen van de gevel geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd.

Prijs per m2

De prijs van gevel nevelstralen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de gevel, de staat van de gevel en eventuele extra behandelingen die nodig zijn. Over het algemeen kost gevel nevelstralen gemiddeld tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van uw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen

1. Is gevel nevelstralen schadelijk voor de gevel?

Nee, gevel nevelstralen is een veilige methode om de gevel te reinigen. Het wordt uitgevoerd met zorgvuldig gecontroleerde druk en een mild abrasief middel, waardoor de gevel niet beschadigd raakt.

2. Kan gevel nevelstralen worden toegepast op alle soorten gevels?

Gevel nevelstralen kan worden toegepast op de meeste soorten gevels, waaronder baksteen, natuursteen en beton. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf te raadplegen om te bepalen of uw specifieke gevel geschikt is voor deze methode.

3. Hoe lang duurt het voordat de gevel volledig gereinigd is?

De duur van het gevel nevelstralen hangt af van de grootte en de staat van de gevel. Gemiddeld genomen kan het proces enkele dagen tot enkele weken duren. Een professioneel bedrijf zal u een schatting geven van de verwachte duur op basis van uw specifieke situatie.

4. Moet ik mijn woning verlaten tijdens het nevelstralen?

Ja, het is aan te raden om uw woning tijdelijk te verlaten tijdens het nevelstralen. Dit is vooral belangrijk als u gevoelig bent voor stof of als er kleine kinderen of huisdieren aanwezig zijn. Een professioneel bedrijf zal u adviseren over de juiste voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

5. Kan ik zelf gevel nevelstralen uitvoeren?

Het wordt sterk aanbevolen om gevel nevelstralen over te laten aan professionele experts. Het proces vereist gespecialiseerde kennis, apparatuur en ervaring om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd zonder schade aan de gevel te veroorzaken.

Conclusie

Gevel nevelstralen is een effectieve methode om de gevel van uw gebouw te reinigen en te herstellen. Het proces biedt een grondige reiniging zonder de gevel te beschadigen. De prijs per vierkante meter varieert, afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf te raadplegen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van uw specifieke situatie. Verlaat tijdens het nevelstralen tijdelijk uw woning en laat het proces over aan ervaren experts om de beste resultaten te garanderen.