ytong blokken prijs m2

Ytong blokken prijs m2 – Alles wat je moet weten voordat je koopt

Als je op zoek bent naar een duurzame en flexibele bouwmateriaal om je droomhuis te bouwen, dan is Ytong blokken een uitstekende keuze. Maar voordat je besluit om Ytong blokken te kopen, is het essentieel om de prijs per vierkante meter te kennen, evenals de voordelen en nadelen van dit bouwmateriaal. In dit artikel zullen we dieper ingaan op Ytong blokken en alles wat je moet weten voordat je deze aanschaft.

Wat zijn Ytong blokken?Ytong blokken zijn gemaakt van autoclaveerbaar gasbeton en worden gebruikt voor het bouwen van muren, gevels, scheidingswanden en vloeren. Dit bouwmateriaal is licht van gewicht, sterk en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het is ook brandveilig en vochtbestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen.

Ytong blokken zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes en kunnen worden gesneden en aangepast aan elke vorm en grootte. Dit maakt het een flexibel bouwmateriaal dat kan worden gebruikt voor diverse projecten, van kleine verbouwingen tot grote constructies.

Wat is de prijs per vierkante meter van Ytong blokken?

De prijs per vierkante meter van Ytong blokken varieert afhankelijk van de dikte en grootte van de blokken. Over het algemeen kost een standaard Ytong blok van 60cm x 20cm x 7.5cm ongeveer €5 per stuk. Dit betekent dat de prijs per vierkante meter ongeveer €63 is, uitgaande van een muurdikte van 10cm.

Het is belangrijk om te weten dat de prijs van Ytong blokken hoger is dan die van traditionele bouwmaterialen zoals baksteen en beton. Dit komt omdat Ytong blokken speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de moderne bouweisen en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Ytong blokken?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Ytong blokken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Lichtgewicht: Ytong blokken zijn licht van gewicht, wat betekent dat ze gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn.

2. Sterkte: Ondanks het lichte gewicht zijn Ytong blokken zeer sterk en duurzaam.

3. Isolatie: Ytong blokken hebben uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in energiezuinige woningen.

4. Brandveiligheid: Ytong blokken zijn brandveilig en hebben een hoge vuurbestendigheid.

5. Vochtbestendigheid: Ytong blokken zijn bestand tegen vocht en schimmelgroei, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in vochtige omgevingen.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van Ytong blokken?

Net als elk ander bouwmateriaal heeft Ytong blokken ook enkele nadelen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste nadelen:

1. Hoge prijs: Ytong blokken zijn duurder dan traditionele bouwmaterialen zoals baksteen en beton.

2. Beperkte kleurkeuze: Ytong blokken zijn beschikbaar in een beperkt aantal kleuren en texturen.

3. Installatie: Het installatieproces van Ytong blokken is anders dan dat van traditionele bouwmaterialen en vereist speciale vaardigheden en gereedschap.

FAQs

1. Wat is het verschil tussen Ytong blokken en betonblokken?
Ytong blokken zijn gemaakt van autoclaveerbaar gasbeton en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Betonblokken zijn gemaakt van cement, zand en grind en zijn zwaarder dan Ytong blokken.

2. Kan ik Ytong blokken zelf installeren?
Het installeren van Ytong blokken vereist speciale vaardigheden en gereedschap. Het wordt aanbevolen om een professional in te huren om de installatie uit te voeren.

3. Hoe lang gaat een muur gemaakt van Ytong blokken mee?
Een muur gemaakt van Ytong blokken gaat minstens 50 jaar mee, mits deze op de juiste manier is geïnstalleerd en onderhouden.

4. Is Ytong blokken geschikt voor gebruik in passiefhuizen?
Ja, Ytong blokken zijn geschikt voor gebruik in passiefhuizen vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen.

5. Kan ik Ytong blokken gebruiken voor de bouw van een zwembad?
Ja, Ytong blokken zijn bestand tegen vocht en schimmelgroei, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in vochtige omgevingen zoals een zwembad.

Conclusie

Ytong blokken zijn een uitstekende keuze voor de bouw van energiezuinige en duurzame woningen. Hoewel de prijs per vierkante meter hoger is dan die van traditionele bouwmaterialen, is het de investering waard vanwege de vele voordelen die Ytong blokken bieden. Het is essentieel om een professional in te huren voor de installatie en om ervoor te zorgen dat de muur op de juiste manier wordt onderhouden voor een lange levensduur.